Komt Dagmars Tiny House in Nieuwegein?

Ruimte voor avontuur

 

Dagmars Tiny House in Nieuwegein geeft meer ruimte voor avontuur buiten zonder in te leveren op comfort en kwaliteit binnen. Een Tiny House creëert verbinding met de omgeving en community. Een prachtige kans om te laten zien hoe gastvrij Nieuwegein is. En hoe graag we elkaar helpen. Bij Dagmar staat de koffie altijd klaar voor de buurt!

"Mijn tiny house is met zonnepanelen, een composttoilet en watertank off grid. Dat betekent zelfvoorzienend. Deze woonvorm is innovatief, duurzaam en samen met de yurt en het mini-sprookjeshuis een prachtige blikvanger voor de omgeving. Bij voorkeur wordt deze Tiny House een onderdeel van een Tiny village. Want klein wonen vind ik prima, maar alleen wonen lijkt me niets als je zoveel moois te delen hebt!"

De yurt voor de community

Er wordt voor de bouw van het huisje gebruik gemaakt van duurzaam en/of gerecycled materiaal. De omgeving wordt betrokken bij de totstandkoming van de bouw en ontwikkeling. Als tegenprestatie stelt Dagmar haar yurt beschikbaar aan de Nieuwegeinse community. Deze kan na de oplevering van het huis bijvoorbeeld gebruikt worden als logeeradres, vergaderruimte, voor workshops, events, gatherings, etc. Tijdens de bouw van de Tiny House woont Dagmar in de yurt en doet verslag van dit project op haar website. Zodat anderen geïnspireerd kunnen raken.

Ruim denken 

Dagmar heeft de waardes ruimte, creativiteit, vrijheid, zelfstandigheid en verbinding hoog zitten. Zij wil met haar Tiny House laten zien dat er meer mogelijk is dan de gebruikelijke koop- of huurwoningsconstructie.  En dat ruimte voor een mentaal begrip is. 

 

Ze wil laten zien dat je kan leven zonder hypotheek of huur, met veel creatieve oplossingen om het huisje zo functioneel mogelijk te maken voor haar en haar twee kinderen.

 

Wat zijn de eerste stappen

  1. Een vergunning voor Dagmars Tiny House in een mooie groene omgeving   in Nieuwegein

  2. Informatie over kaders, restricties en faciliteiten in het gebied

  3. Een community om samen het gebied te ontwikkelen tot een heerlijke woon-/leefomgeving

  4. Realiseren van de bouw in 2017 en 2018 met een minimaal budget

Waarom Tiny?

 

Dagmar heeft sinds vorig jaar herfst haar leven een flinke draai gegeven. Ze zei haar kantoorbaan op om haar hart te kunnen volgen en als zzp-er alleen nog maar dat te doen wat bij haar past. Sindsdien vlogt zij over haar nieuwe leven als verhalenverteller en vlogger van Nieuwegein. 

Ongeveer twee maanden geleden heeft ze nog twee grote veranderingen doorgevoerd in haar leven. Ze is weg bij haar man en ruilde haar koophuis in voor een tijdelijk verblijf in een appartement in Utrecht.

 

Ruimte voor dromen

Er is weer ruimte om dromen na te jagen en te verwezenlijken. Dagmar is een buitenmens en houdt van avontuur en nieuwe wegen bewandelen. De Tiny House Movement spreekt haar aan vanwege de pioniersgeest, de vrijheid, zelfstandigheid  en de verbinding met de omgeving (natuur en community). Een klein huisje schikt haar niet af.

 

Met kinderen

 

Geschikte woonruimte vinden als startend zzp-er en gescheiden moeder van twee kinderen is lastig. En een rijtjeshuis was nooit mijn ambitie en zeker niet een plek waar ik gelukkig kon worden.

Een Tiny House kan ik zo bouwen, dat het voldoet aan mijn wensen. Je dwingt jezelf om keuzes te maken. Ik heb onlangs een aantal grote keuzes gemaakt. Dit past bij mijn nieuwe manier van leven. 

 

Het zou tevens een geweldige boost kunnen geven aan het welzijn van haar twee kinderen. Luca (10) en Sophia (6) zijn de helft van de week bij mij. Zo leren ze dat je heel verschillend kan zijn en ook heel anders je leven kan vormgeven. 

Bekijk hier de afspeellijst Alles op rood en begrijp waarom ik al mijn zekerheden heb opgegeven 

<-- Mijn droomscenario wat ooit begon als een doomscenario...

Bekijk deze afspeellijst op YouTube voor mijn inspiratie -->

Abonneer gratis op het YouTubekanaal van  Power2creatives  en je krijgt de vlogserie  "Tiny House in Nieuwegein" vanzelf in je mailbox!